NDF Däck & Fälg

Mölndal

Byta till Vinterdäck i Mölndal

Välkommen till NDF i Mölndal! Vi byter, lagar och servar gärna dina däck och vi gör det med säkerhet i fokus. Vid däckbyte kontrollerar vi alltid att dina däck är i tillräckligt bra skick för att hålla både dig och dina medtrafikanter i säkerhet. 

Byta till vinterdäck

Boka tid för byte av däck – Ring oss på 031 – 86 35 35 eller kom förbi vår verkstad på Göteborgsvägen 96-98 i Mölndal så hjälper vi dig att byta däcken. Du kan även boka din tid för däckbyte online här.

Det är lag på att använda vinterdäck på bilen om det är vinterväglag ute samt mellan datumen 1 december till 31 mars. Du får dock köra med vinterdäck mellan den 1 oktober och 15 april.

Byte till billigare däck påverkar säkerheten

Ett billigare däck ger sämre grepp vid bromsning på vått underlag och avsevärt sämre styrrespons, något som gör det svårare att klara en snabb undanmanöver.

Redan när det återstår 4 mm av däckmönstret har däckets egenskaper försämrats radikalt, våtgreppet blir dåligt, risken för vattenplaning ökar och bromssträckan förlängs.

Den som väljer att låta däcken sitta kvar tills det bara återstår 1,6 mm, lagkrav, är ingen säker bilförare, tvärtom en stor säkerhetsrisk, om än laglig.

Rätt lufttryck i dina vinterdäck

Lika betydelsefullt är att däcken håller rätt lufttryck. För lågt tryck försämrar egenskaperna radikalt samtidigt som däcken slits onormalt snabbt och bränsleförbrukning och utsläpp ökar.

Låt oss fylla nitrogen i däcken, det bästa sättet att behålla rätt tryck. För även om du tycker dig kontrollera däcktrycket regelbundet, visar statistik att bara ytterst får bryr sig om detta. Med nitrogen i däcken behålls rätt tryck under lång tid.

Däckbranschens informationsråd

Mån-Fre:  08:00-18:00